Bosna i Hercegovina     | 11.01.2019. 12:34 |

Vlada Brčkog usvojila odluku o angažiranju 80 osoba u nastavi

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. siječnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj 61. izvanrednoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Odjelu za obrazovanje za angažiranje 80 osoba, nastavnika, stručnih suradnika i suradnika u nastavi po osnovi ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova.

Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović kazao je da će oni od ponedjeljka biti u učionicama i da se radi uglavnom o osobama koje su bile i prije angažirane, dodajući da ne očekuje veće probleme u drugom polugodištu te da su spremni.

"Dočekujemo spremno i drugo polugodište kada je riječ o školskim objektima. Pojedini školski objekti uređivali su se tijekom raspusta, prijevoz je osiguran, kao i gorivo za zagrijavanje objekata te ne očekujemo veće probleme“, kazao je Osmanović.

Članovi Vlade danas su usvojili Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje 25 izvršitelja u Odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo za obavljanje posebnih poslova, kao i Prijedlog odluke o opsegu i načinu vršenja ovlasti osoba angažiranih za integralnu zaštitu divljači i čuvanje lovnih resursa.

Predstojnik Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Zoran Gajić ocijenio je kako se potreba za angažiranje osoba javila kako bi se izvršio plan i realizirali svi projekti u predviđenom roku, kao i zaštitila divljač te očuvali lovni resursi.

„Da bismo izvršili svoj plan predviđen za tu godinu potrebno je angažirati 16 osoba kako bismo poslove na vrijeme završili i realizirali sve projekte koji su predviđeni. Također, potreba se javila i za 9 izvršitelja lovočuvara. Kada se oni prime, bit će zaposlenici ovoga odjela, a za sada je ovakav angažman potreban zbog zaštite divljači i čuvanja lovišta, nadgledanja i slično“, kazao je Gajić.

Vlada Brčko distrikta BiH danas je usvojila i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje 5 izvršitelja u Odjelu za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove po osnovi ugovora o posebnim poslovima i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje 3 izvršitelja u Uredu gradonačelnika / Inspektorat po osnovi ugovora o posebnim poslovima, priopćeno je brčanske vlade.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana