Sport     | 11.01.2019. 10:56 |

Sutra besplatna škola klizanja s bh. reprezentativcima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Na Starogradskoj bajci i Rinostop HOT klizalištu, na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović sutra će biti održana besplatna škola klizanja s profesionalnim brzoklizačima Klizačko-koturaljskog kluba Bosna.

Mališani, ali i oni stariji imat će priliku da uče klizati s reprezentativcima BiH u brzom klizanju, te stručnim trenerima.  Škola klizanja će se odvijati u dva termina, za mališane od 12-13,30 sati i za odrasle od 19,30-20,30 sati, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

S klizačima će raditi reprezentativci BiH u brzom klizanju: Tarik Omeragić, Samra Selimbegović i Mak Krstić, te reprezentativac i stručni trener Nihad Bašić, profesor sporta i tjelesnog odgoja. Za što bolju atmosferu na Rinostop HOT klizalištu zadužen je Radio 8, medijski partner projekta „Starogradska bajka“, a svi klizači i gosti moći će se okrijepiti besplatnim čajem.

Projekat „Starogradska bajka“ počeo je 26.decembra, a realizuje ga Udruženje „Čuvari tradicije“, uz podršku Općine Stari Grad Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Sve do 24.decembra građani mogu besplatno klizati u samom centru glavnosg grada BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'