Servisne informacije     | 11.01.2019. 09:17 |

FHMZBIH - I narednih dana oblačno sa slabim snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - U Bosni će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Tokom dana padavine će slabiti i prestati. U Hercegovini će biti pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 8 stepena Celzijevih.

Visina snijega u 7.00 sati (cm): Bjelašnica 134, Han-Pijesak 101, Ivan-sedlo 52, Srebrenica 44, Čemerno 34, Sokolac 31, Bileća, Sarajevo-Bjelave 23, Rudo 22, Livno, Mrkonjić Grad, Višegrad 19, Gacko, Tuzla 18, Bugojno 13, Zenica 9, Bijeljina, Doboj 7.

U subotu u Bosni većinom pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno je moguće provijavanje slabog snijega. Vjetar u većem dijelu Bosne slab jugozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -11 do -5, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 4 do 8 stepena Celzijevih.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslijepodne. Jutranje temperature od -6 do 0, na jugu od -0 do 4, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 5 do 9 stepena Celzijevih.

U ponedjeljak  jutro i prije podne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u centralnim, istočnim područjima Bosne, kao i na istoku i sjeveroistoku Hercegovine. U ostatku zemlje se očekuje kiša. Tokom dana padavine postepeno prestaju, uz djelimično razvedravanje. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 10 stepena Celzijevih.

U utorak u Bosni jutro i dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima u Bosni je moguć slab snijeg ili kiša. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od -1 do 5, a dnevne od -5 do 1, na jugu i sjeverozapadu zemlje od 4 do 9 stepena Celzijevih.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo