Bosna i Hercegovina     | 12.01.2019. 11:43 |

Hašimbegović: Imperativ BIHAMK-a je brza i kvalitetna usluga

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) je prepoznatljiv automobilski klub  koji građanima pruža usluge u oblasti cestovnog saobraćaja i to je najmasovnija asocijacija motorizovanih građana u BiH. Tokom 2018. godine ostvareni su vrlo uspješni poslovni rezultati.

Piše: Kanita Aliagić

 - BIHAMK ima 51.397 članova, a tehnička opremljenost je u skladu sa zahtjevima tržišta, poslovnih partnera, standarda ISO 9001-2015 te međunarodnih asocijacija FIA, FIM, ARC Europe - kazala je Bisera Hašimbegović koordinatorica informativnog centra BIHAMK Bisera, u razgovoru za Fenu.

Kako bi klijentima olakšali pristup, ona je navela da je tokom 2018.godine BIHAMK uveo puno inovativnih rješenja za svoje klijente, poput usluge Pomoć u kući gdje kroz mrežu kvalitetnih saradnika pruža svojim članovima usluge hitnih popravki unutar doma.

Također su uvedene "Pametne" članske iskaznice radi lakšeg korištenja brojnih članskih pogodnosti i povlastica kod partnera i unutar samog BIHAMK sistema.

Nastavljen je projekt dodjele besplatnih auto sjedalica za novorođenu djecu članova, a tu je i šest novih patrolnih vozila za pomoć na cesti, ali i novo vučno vozilo za prijevoz vozila.

Za korisnike pametnih mobilnih uređaja uvedena je i aplikacija "BIHAMK"

U 2018.godini, bilo je više od 50.000 intervencija, a već u 2019.godini, od 01. do 09. januara bilo je 1.463 intervencija, od toga 823 intervencije popravka na licu mjesta i 640 intervencija prijevoza vozila.

Najčešći kvarovi na vozilima su, kako je Hašimbegović kazala, problemi sa sistemom paljenja vozila, sistemom punjenja, dovodom goriva...

- Globalni pravci, strategija razvoja BIHAMK-a su 100.000 članova te izgradnja tehničkih centara u svim većim gradovima u BiH - najavila je koordinatorica Informativnog centra BIHAMK Bisera Hašimbegović.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom