Bosna i Hercegovina     | 10.01.2019. 17:44 |

SDP BiH: Obilježavanje 9. januara nastavak djelovanja na štetu države BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) na današnjoj sjednici osudilo je obilježavanje neustavnog praznika - "Dana Republike Srpske" (RS).

SDP BiH napominje da je na taj način nastavljeno neustavno djelovanje vlasti u entitetu RS, što je praksa kojoj se država Bosna i Hercegovina mora suprotstaviti sa svim svojim pravosudnim i političkim kapacitetima.

Podrška takvoj politici od službenika Republike Hrvatske te domaćih dužnosnika iz HDZ-a BiH, pokazuje da je sinhronizovano djelovanje na štetu države rezultat koordiniranog rada destruktivnih političkih snaga, saopćeno je iz SDP BiH.

Predsjedništvo SDP BiH poziva sve građane, činitelje međunarodne zajednice i domaće vlasti da poduzmu sve mjere na zaštiti ustavnog poretka u skladu sa svojim ovlastima.

Podržani su daljnji napori kantonalnih organizacija SDP-a na uspostavi vlasti u određenim kantonima, uz uvjerenje da će vlast biti formirana u što skorije vrijeme.

Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima imenovanih zvaničnika u kantonima u kojim je proces formiranja vlasti završen, u saradnji sa Bosanskohercegovačkim blokom i ostalim partnerima, saopćeno je iz SDP-a.

Razmatrano je i formiranje vlasti na ostalim nivoima, uz posebno žaljenje zbog neusvajanja amandmana zastupnika BH bloka na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, kojim bi se osiguralo stavljanje u funkciju službi za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, te spriječila masovna imenovanja i zapošljavanja aktuelne Vlade u tehničkom mandatu, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom