Stranačke aktivnosti     | 10.01.2019. 17:22 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Predsjedništvo SDP BiH: Obilježavanje 9. januara je nastavak sinhronizovanog djelovanja na štetu države Bosne i Hercegovine 

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je na danas održanoj sjednici podržalo daljne napore kantonalnih organizacija SDP-a na uspostavi vlasti u određenim kantonima, uz uvjerenje da će vlast biti formirana u što skorije vrijeme.

Izraženo je zadovoljstvo sa dosadašnjim rezultatima imenovanih zvaničnika u kantonima u kojim je proces formiranja vlasti završen, u saradnji sa Bosanskohercegovačkim blokom i ostalim partnerima.

Razmatrano je i formiranje vlasti na ostalim nivoima, uz posebno žaljenje zbog neusvajanja amandmana zastupnika BH bloka na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, kojim bi se osiguralo stavljanje u funkciju službi za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, te spriječila masovna imenovanja i zapošljavanja aktuelne Vlade u tehničkom mandatu. 

Na sjednici je osuđeno obilježavanje neustavnog praznika - Dana RS, kojim je nastavljeno neustavno djelovanje vlasti u entitetu RS, što je praksa kojoj se država Bosna i Hercegovina mora suprotstaviti sa svim svojim pravosudnim i političkim kapacitetima. 

Podrška takvoj politici od strane službenika Republike Hrvatske, te domaćih dužnosnika iz HDZ-a BiH, pokazuje da je sinhronizovano djelovanje na štetu države rezultat koordiniranog rada destruktivnih političkih snaga. 

Predsjedništvo SDP BiH poziva sve građane, činitelje međunarodne zajednice i domaće vlasti da poduzmu sve mjere na zaštiti ustavnog poretka u skladu sa svojim ovlastima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo