Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, po hitnoj proceduri, usvojen je budžet Federacije, a na prijedlog Vlade SDA, HDZ BiH i SBB. Svi amandmani naših poslanika su, nažalost, odbijeni, a odnosili su se na pomoć u sufinansiranju Zemaljskog muzeja u Sarajevu, veću podršku našim državnim sportskim reprezentacijama, te povećanje sredstava za naučno-istraživački rad, posebno za Akademiju nauka i umjetnosti BiH. 

Nažalost, jedan poslanik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH, Elmedin Voloder, nije pratio stavove stranke te je glasao i za hitnu proceduru i za budžet vladajućeg režima, a o čemu će se organi stranke uskoro očitovati. Sigurno je da Nezavisni blok neće biti ničiji privjesak, SDA-ov ili bilo čiji, niti će biti u funkciji privatnih interesa bilo kojeg pojedinca, nego će organi i rukovodstvo stranke zaštiti osnovnu ideju osnivanja Nezavisnog bloka – a to je suprotstavljanje postojećem režimu, promjena i pokretanje Bosne i Hercegovine u potpuno drugom smjeru. Mi ćemo ostati dosljedni svojih principa, a oni koji ne budu pratili taj put – morat će to raditi van Nezavisnog bloka.    

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.