Bosna i Hercegovina     | 10.01.2019. 15:14 |

Gradu Bihaću stigla podrška i pomoć iz Bijeljine

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 10. januara (FENA) - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je prilikom današnje posjete Bihaću uručio financijsku pomoć, te obećao maksimalnu podršku u kontrolisanju, odnosno rješavanju situacije s migrantima i izbjeglicama na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine.

- U Bijeljini također na neki način osjećamo i suočavamo se s migracijskim procesom, međutim migranti i izbjeglice se kod nas ne zadržavaju dugo kao ovdje u Bihaću. Također, ne zaboravljamo reakciju i pomoć građana ovog grada kada su Bijeljinu zadesile poplave i sada želimo uzvratiti prijateljsku gestu. Obezbijedili smo finansijsku podršku u iznosu od 10. 000 KM, pa neka bihaćka gradska uprava taj novac usmjeri za ono što je najpotrebnije. Ostvarili smo već kontakt  i sa Crvenim krstom Republike Srpske, koji će ubrzo pripremiti i dostaviti donaciju prehrambenih i higijenskih artikala - rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić konstatovao je kako je prijateljski odnos ova dva grada jedan od pozitivnijih primjera u Bosni i Hercegovini.

- Dobri se odnosi stvaraju u najtežim vremenima, kada su neophodni pravi prijatelji. Moji sugrađani su u okviru svojih mogućnosti pomagali građanima Bijeljine za vrijeme poplava, a oni nam sada vrlo konkretno uzvraćaju i daju do znanja da se možemo na njih osloniti. Izuzetno je bitno napomenuti da ovo nije samo pomoć i podrška građanima Bihaća, nego i velikom broju ilegalnih migranata i izbjeglica koji trenutno borave u ovom dijelu Bosne i Hercegovine - dodao je Fazlić.

Gradonačelnici Bijeljine i Bihaća danas su razgovarali i o određenim mogućnostima saradnje, povezivanja, te iskustvima u novonastaloj situaciji izazvanoj migracijskim procesom.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'