Bosna i Hercegovina     | 10.01.2019. 11:41 |

Centrotrans: Potpisati Ugovor sa oba prijevoznika u Kantonu Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Kompanija Centrotrans uputila je dopis premijeru Kantona Sarajevo i Ministarstvu za boračka pitanja KS u kojem se traži potpisivanje Ugovora o besplatnom prijevozu članova boračke populacije sa oba prijevoznika u Kantonu Sarajevo.

Centrotrans kao obrazloženje navodi da su ministar za boračka pitanja KS Ismir Jusko i v.d. generalni direktor KJKP "Gras" Avdo Vatrić potpisali Ugovor o finansiranju troškova javnog gradskog prijevoza ratnih vojnih invalida, članova porodica šehida i poginulih boraca, te dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja u Kantonu Sarajevo za period 01.01. do 31.03.2019.

U saopćenju Centrotransa se navodi da je navedeni ugovor potpisan samo sa KJKP Gras „što predstavlja jasnu diskriminaciju drugog prijevoznika koji vrši javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, u ovom slučaju Centrotransa“.

Napominje se da dio autobuskih i minibuskih linija u Kantonu Sarajevo obavlja isključivo Centrotrans, a jedan dio linija KJKP Gras i Centrotrans.

- Navedeni ugovor o besplatnom prijevozu odražava neravnopravan položaj dviju kompanija, što rezultira diskriminacijom ne samo Centrotransa kao prijevoznika već i članova boračke populacije koji će biti uskraćeni za besplatan prijevoz na linijama Centrotransa – stoji u saopćenju.

Uprava Centrotransa zatražila je hitan sastanak s nadležnim institucijama na kojem bi bila razmatrana problematika potpisanog ugovora i moguća rješenja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta