Bosna i Hercegovina     | 10.01.2019. 08:29 |

Nacrt zakona o porijeklu imovine na sjednici Vlade Kantona Sarajevao

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Nacrt zakona o porijeklu imovine i Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti bit će danas razmatrani na sjednici Vlade Kantona Sarajevo.

Premijer i ministri KS će također razmatrati izvještaje o poslovanju 2017. godinu kantonalnih preduzeća "Park", "Rad", "Pokop", "Tržnice-Pijace", "Toplane Sarajevo", "Sarajevogas" te "Vodovod i kanalizacija".

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2017. godinu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Psihijatrijske bolnice, Apoteka Sarajevo, Doma zdravlja, Zavoda za bolesti ovisnosti, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za medicinu rada, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata, Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova, Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Između ostalog, bit će razmatrani i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju kulturnih i obrazovnih institucija, Kamernog teatara ’55, MES-Međunarodniogteatarskog festivala- Scena MESS, Muzeja Sarajeva, Historijskog arhiva, Muzeja "Alija Izetbegović", Centra za kulturu te Univerziteta u Sarajevu za 2017. godinu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Vlada KS s više od 700.000 KM podržala KJKP 'Tržnice-Pijace' i saniranje štete na pijaci Kvadrant

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana