Najave     | 10.01.2019. 07:29 |

U Goraždu potpisivanje sporazuma za sanaciju i izgradnju 119 stambenih jedinica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - U Goraždu će danas, u organizaciji Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, biti potpisan sporazum o saradnji za četiri podprojekta koji će se na području BPK-a provoditi u okviru Projekta CEB II – "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja“.

Sporazum će potpisati federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić s premijerom BPK-a Goražde Emirom Okovićem i resornom kantonalnom ministricom Sabirom Bešlija, te gradonačelnikom Goražda Muhamedom Ramovićem.

Riječ je o implementaciji tri podprojekta za objekte u vlasništvu Grada Goražda i jednog podprojekta za objekat u vlasništvu Bosansko-podrinjskog kantona, a čija ukupna vrijednost iznosi blizu 5,5 miliona eura. Sredstva su osigurana iz kreditnog zaduženja od skoro 2,7 miliona eura, dok je ostatak sredstava doprinos grada i kantona kroz osiguranje zemljišta i dozvola te priključenja na infrastrukturu.

Sporazum obuhvata sanaciju 65 postojećih stambenih jedinica za 191 korisnika i izgradnju novog stambenog objekta sa 24 stambene jedinice u kojima će biti smješteno 49 korisnika. Također podrazumijeva sanaciju postojećeg i izgradnji novog dijela objekta Staračkog doma u Goraždu smještajnog kapaciteta za 80 korisnika sa pratećom infrastrukturom, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Dizdar posjetio Gradačac: Važan ekonomski centar, ali i simbol kulturne i društvene raznolikosti

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana