Regija     | 09.01.2019. 15:17 |

Srbija proslijedila izvještaj o ubistvu Ivanovića

FENA Nina Maslo

BEOGRAD, 9. januara (FENA) - Ministarstvo pravde Srbije proslijedilo je Prištini opsežan izvještaj i odgovarajuće zapisnike sa saslušanja lica u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, kazala je ministarka pravde Nela Kuburović.

Ona je kazala da je to urađeno na osnovu posljednjeg zahtjeva iz Prištine da se saslušaju određena lica u vezi sa istragom o ubistvu lidera kosovske Građanske inicijative SDP.

"To upravo govori da je Beograd i dalje spreman na saradnju i da odgovori na sve zahtjeve koji dolaze iz Prištine. Takvu dvosmjernu komunikaciju od strane Prištine nemamo", dodala je Kuburovićeva.

Ona je navela da, nažalost, nije došlo do uspostavljanja bližih odnosa i saradnje u vezi sa istragom o ubistvu Ivanovića jer je, kaže, Priština u startu odbila zajedničko sprovođenje istrage, te da vjeruje da je to upravo jedan od razloga zašto nema konkretnijih rezultata u predistražnom postupku.

"Da su nam bili dostupni odmah u trenutku svi podaci koje je tražilo i Tužilaštvo za organizovani kriminal po našim zahtjevima za međunarodnu saradnju koji su poslati još u januaru i februaru prošle godine vjerujem da bi danas bili uspješniji rezultati istrage", rekla je ministarka.

Podsjetila je da je Beograd takve zahtjeve poslao još prije godinu dana, a da još nema odgovora iz Prištine. Navela je da je čak bilo spekulacija da Beograd nikada nije uputio takve zahtjeve i istakla da postaje neoborivi dokazi da su oni upućeni Prištini, prenosi RTCG.

"Komunikacija ide preko Kancelarije Delegacije EU tako da imate dvostruke dokaze da je nešto uručeno, ali ni nakon urgiranja još nemamo sve ono što je traženo još u januaru prošle godine", rekla je Nela Kuburović.

Ministarka je navela da je bitno da Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu vodi predistražni postupak, da se Biro za nacionalnu bezbjednost, MUP i nadležne službe takođe bavi ovim pitanjem, te da to upravo pokazuje spremnost države da se otkrije i ko je nalogodavac ovog krivičnog djela, i njegovi neposredni izvršioci.

                

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

U Beogradu uhićena četvorica muškaraca zbog sumnje da su oteli muškarca iz Bangladeša

Srbija: Sjednica kolegija skupštine 1. travnja, sudjeluju i predstavnici oporbene koalicije

Nastavljena potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Srbije

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!