Bosna i Hercegovina     | 09.01.2019. 14:41 |

Završena konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma, počela vanredna sjednica

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH završena je danas imenovanjem 25 radnih tijela. Na ta imenovanja saglasnost je Kolegij odnosno predsjednici stranačkih klubova.

- Pri izboru vodilo se računa da u radnim tijelima budu zastupljene sve stranke prema broju osvojenih mandata - kazao je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Elvir Karajbić.

Nakon završetka konstituirajuće sjednice Karajbić je otvorio vanrednu sjednicu na kojoj je, po predloženom dnevnom redu, predviđeno izjašnjavanje po hitnom postupku o Prijedlogu budžeta Federacije BiH za 2019. godinu, kao i o predloženom zakonu o izvršenju navedenog budžeta, te o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o budžetima u FBiH.

Uz to planirano je da se Predstavnički dom izjasni o davanju saglasnosti na ovogodišnje finansijske planove Federalnog zavoda za zapošljavanje, Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'