Bosna i Hercegovina     | 09.01.2019. 14:15 |

Sredstvima Vlade FBiH bit će završena sportska dvorana u bihaćkom naselju Orašac

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 9. januara (FENA) - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je oko 140.000 KM za završnu fazu izgradnje sportske dvorane Osnovne škole „Orašac“ u Bihaću. Nastavak gradnje ove školske dvorane preciziran je na današnjem potpisivanju Ugovora između predstavnika Grada Bihaća, Osnovne škole „Orašac“ i izvođača radova.

- Gradnja sportske dvorane u naselju Orašac počela je još 2009. godine i zaista nam je drago što je napokon možemo završiti. Ovdje smo došli zahvaljujući različitim izvorima financiranja. Posljednju fazu izgradnje financirat će Federalna vlada, s tim da implementacija ide preko Grada Bihaća - rekao je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Direktorica Osnovne škole „Orašac“ Halida Dizdarević istakla je kako u ovoj centralnoj školi nastavu pohađa više od 200 učenika iz naselja Orašac, Klisa, Ćukovi i Martin Brod.

- Ovo je velika stvar za sve stanovnike Ljutočke doline, a naročito za učenike naše škole. Završna faza izgradnje dvorane podrazumijeva postavljanje parketa, sistema grijanja i izgradnju tribine. Ostalo je sve završeno u ranijim fazama, koje su financirale Vlada Federacije BiH, Vlada Unsko-sanskog kantona, Grad Bihać i neprofitna organizacija za održivi razvoj ODRAZ - dodala je direktorica škole Halida Dizdarević.

U izgradnju školske fiskulturne dvorane u povratničkom naselju Orašac dosada je uloženo oko 368.000 KM.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Nikšić razgovarao sa predstavnicima Fondacije Academia

Šteta: Vlada FBiH podržat će projekte saobraćajne infrastrukture u Kantonu Sarajevo

Vlada FBiH: Devet istaknutih naučnika i istraživača dobitnici ovogodišnjih federalnih nagrada za nauku

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta