Svijet     | 09.01.2019. 13:29 |

Generalni konzulat RH u Melbourneu zaprimio sumnjivu pošiljku, djelatnici dobro

FENA Agencije

 

ZAGREB/MELBOURNE, 9. siječnja (FENA) - Generalni konzulat Republike Hrvatske u Melbournu zaprimio je sumnjivu pošiljku putem redovne pošte u srijedu u 12 sati po lokalnom vremenu, a svi djelatnici tog konzulata koji su bili u doticaju sa sumnjivom pošiljkom su dobro, priopćilo je u srijedu hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Konzulat je odmah obavijestio nadležne institucije, a policija je nedugo nakon toga izašla na teren te dodatno osigurala paket i uz ostale službe pokrenula izvide u vezi sadržaja paketa, prenosi Hina.

-Slične pakete zaprimilo je desetak diplomatskih predstavništava sa sjedištem u Melbourneu, a budući da istraga još uvijek traje za sada nemamo saznanja o pojedinostima - kažu u MVEP-u i dodaju da veleposlanstvo RH u Australiji nije zaprimilo takvu pošiljku.

Generalni konzul Joseph Petric kazao je srijedu CNN-u da su u pošiljci bila tri manja paketića i da nije bilo potrebe da se konzulat evakuira.

Australski mediji prenose da su paketi poslani na adrese ukupno 14 diplomatskih predstavništava i, osim hrvatskog konzulata Među ostalima, radi se o američkom, indijskom, pakistanskom, francuskom, južnokorejskom, grčkom i švicarskom konzulatu u Melbourneu. 

Mediji prenose da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Australijski zviždač koji je otkrio ratne zločine u Afganistanu osuđen na pet godina zatvora zbog odavanja vojnih tajni

Protesti protiv Izraela propalestinskih aktivista širom australskih kampusa

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition od 9. do 11. listopada u Mostaru