Sport     | 08.01.2019. 15:09 |

Projekat „365 sport plus“ nastavlja se i tokom 2019. godine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - Nakon uspješne realizacije projekta "365 sport plus" tokom 2018. godine, Općina Centar u saradnji s Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju nastavlja sa ovim projektom i u 2019. godini, a sve s ciljem da omogući učenicima osnovnih škola s njenog područja besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine.

Ulaganje u sport je jedan od prioriteta Općine Centar Sarajevo koja je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Općine Centar.

- Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i s psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je početkom 2018. godine pokrenula ovaj projekat u okviru kojeg je preko hiljadu osnovaca s područja ove lokalne zajednice treniralo devet različitih sportova. Mališanima su na raspolaganju bili nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina - navodi se.

Nakon kratke pauze tokom zimskog raspusta projekat „365 sport plus“ se nastavlja 21. januara. Sva ranije prijavljena djeca mogu nastaviti sa treninzima, a oni koji se nisu ranije priključili mogu to učiniti direktno na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana