Ekonomija     | 08.01.2019. 10:56 |

Okrugli sto o novim turističkim atrakcijama na Balkanu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - Nevladina organizacija "Sarajevo susret kultura" (SSK) organizovat će 10. januara u Sarajevu okrugli sto na temu “Nove turističke atrakcije na Balkanu“ kako bi turističkim akterima i predstavnicima kulturnih i univerzitetskih institucija predstavili nove moguće turističko kulturne atrakcije u Novom Sadu i Kotoru, u kojima će turistička ponuda biti razvijena po konceptu susreta kultura-konceptu koji se već uspješno primjenjuje u Sarajevu.

Aktivnosti na razvoju nove turističke ponude u Novom Sadu i Kotoru i njihovom uvezivanju s turističkom ponudom Sarajeva kroz zajedničku regionalnu turističku rutu susreta kultura se realizuju kroz projekt SeeCulture a finasiraju nepovratnim sredstvima dodijeljenim u sklopu krovnog Projekta za razvoj i promociju turizma na zapadnom Balkanu kojeg provodi Vijeće za regionalnu saradnju (RCC), a finansira Evropska unija (EU).

Osnovni ciljevi aktivnosti su održivi razvoj kulturno-turističkih destinacija, početak promocije kulturne baštine regiona, stvaranje nove regionalne kulturne rute "Susret kultura“ – Sarajevo, Novi Sad, Kotor, privlačenje većeg broja turista, te jačanje kulturnog identiteta zapadnog Balkana.

Sarajevo susret kultura, kao nevladina, neprofitabilna organizacija osnovana s ciljem promocije grada Sarajeva kao centra različitih kultura, svoje regionalne aktivnosti provodi u saradnji sa kolaborantima: Muzejom Sarajeva, Departmanom za geografiju turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Pokrajinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture i Turističkom organizacijom Kotor, a u sklopu zajedničkog projekta SeeCulture.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vijeće Evrope - Suzbijanje trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije i osnaživanje žrtava

'Ratne ljubavi' projekat koji svjedoči o ljubavima nastajalim u nemogućim uslovima

Okrugli sto 'Kuda ide BiH?' - Dejtonski sporazum kočnica razvoju odnosa i institucija BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo