Sport     | 07.01.2019. 22:09 |

Karatista Ajdin Ćehić sportista grada Bihaća za 2018. godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. januara (FENA) - Tradicionalna manifestacija izbora sportaša grada Bihaća održana je večeras u Kulturnom centru tog grada u prisustvu velikog broja sportskih radnika, a pehar za sportaša Bihaća u 2018. godini gradonačelnik Šuhret Fazlić uručio je Ajdinu Ćehiću, članu KK "Bihać" za osvojeno 1. mjesto na Austrian champions cup 2018 - u kategoriji 84 kg.

Pored titule sportaša godine, Ajdin Ćehić je ponio i titulu najboljeg seniora, dok su titulu najbolje seniorke ponijeli Hana Piralić, članica JK“Una“- za osvojeno 2. mjesto na Državnom prvenstvu U-23 i Ajla Mahmutović, članica KK“Jion“- za osvojeno 2. mjesto na Državnom prvenstvu.

- Radujem me što su nagrade i večeras dobili mladi sportisti koji zahvaljujući svojem trudu, trudu svojih trenera i roditelja ostvaruju zapažene rezultate. Mi kao lokalna zajednica prošle godine shodno budžetskim mogućnostima za sport i ustanove vezane za sport izdvojili smo 832.115 KM - kazao je gradonačelnik Fazlić.

Najuspješnija kadetkinja je Džana Kovačević, članica Judo kluba „Una“ za osvojeno 3. mjesto na Balkanskom  prvenstvu za kadetkinje u judou, dok je najuspješniji kadet Arnel Bulić, član KBS”ZINO”,  za osvojeno 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za kadete  KL +69kg. U kategoriji juniora najuspješniji je Amar Mašić, član BBK“DAJ KRUG“ Bihać, za nastup u reprezentaciji BiH u brdskom biciklizmu, dok je najuspješnija juniorka Ema Selman, članica KK“Jion“ – za osvojeno 1. mjesto na Balkanskom prvenstvu ekipno.

Dodijeljena su i priznanja za sportiste koji su postali državni prvaci u svojim kategorijama, dok su priznanja Gradskog sportskog saveza takmičarima za uspješne nastupe i dobre rezultate u 2018. godini dobili David Dujmović za nastup u nogometnoj reprezentaciji BiH U-15 , Sandi Dizdarić za osvojeno EP u malom nogometu reprezentacija BiH oboljelih od dijabetesa, Dženeta Ljubijankić za ostvarene rezultate u kickboxingu, Emil Sadiković za ostvarene rezultate u karateu, Adelisa Dautović za nastup u reprezentaciji BiH u rukometu, Aldin Mahmutović za ostvarene rezultate u karateu i Azra Bašanović za rezultate u rukometu.

Zaslužna priznanja Gradskog sportskog saveza dobili su Muhamed Sadiković, za medijsku promociju sporta grada Bihaća, Ismet Hodžić, za dugogodišnji rad u bodybuilding sportu, Edin Lelić, za dugogodišnji rad u sportu, Sanja Pleša, za ostvarene sportske rezultate, Brdsko – biciklistički klub „Daj krug“, za sportske rezultate, Nijaz Lipovača, za razvoj ženske odbojke u gradu Bihaću, Denaro d.o.o., za finansijsku podršku sportu grada Bihaća,  Kickboxing centar “Bihać“, za dugogodišnju uspješnu organizaciju sportske manifestacije, USKsport.ba, za medijsku promociju sporta i Ženski kuglaški klub“Una“, za osvojen KUP BiH.

Titulu najuspješnijeg sportskog radnika ponio je Fikret Bečić, predsjednik Judo kluba „Una“. U toku 2018. godine JK „Una“ je uspješno organizirao tri vrlo značajna takmičenja : Balkansko prvenstvo za kadete, Državno prvenstvo za seniore i poletarce, te Međunarodni judo kup „Una“. U 2018. godini stekao je zvanje trenera Svjetske judo federacije, kao i licencu certificiranog menadžera Svjetske judo federacije.

Za najuspješnijeg trenera izabran je Senad Ćatić, glavni trener KBS  “Zino“ Bihać. Brojni su takmičari ovog kluba ostvarili zapažene rezultate u toku 2018. godine, od kojih se izdvaja 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu za kadete koje je osvojio Arnel Bulić.

Specijalnu nagradu Gradski sportski savez dodijelio je Arijani Jašarević-Vojić, za sticanje titule delegata svjetske rukometne federacije IHF. Arijana je titulu delegata Evropske rukometne federacije stekla 2014. godine, sa nastupima na zvaničnim evropskim takmičenjima kao i Ligi prvaka u rukometu. Kruna njenog rada je stigla u junu mjesecu 2018. godine kada je na Svjetskom prvenstvu za juniore stekla najvišu kategoriju i to Internacionalni rukometni delegat.

Gradski sportski savez posthumno je dodjelio priznanja sportskim radnicima koji su dali nemjerljiv doprinos u razvoju i promociji sporta ovoga grada. Priznanje su primili članovi porodice Harisa Rakovića, dugogodišnjeg takmičara u powerliftingu i Šefketa Nakića, pokretača karate sporta u gradu Bihaću.

Kada su u pitanju priznanja Saveza za sport i rekreaciju invalida Grada Bihać, najuspješniji sportista je Azra Dedić, osvajačica 1. mjesta turnir Pordenone Italija u judou, najuspješnija sportska ekipa je KIK“Una-sana“ za osvojeno 4. mjesto NLB WHEEL liga, najuspješniji sportski radnik Sabahudin Šušnjar predsjednik KIK“Una-Sana“, najuspješniji trener Adnan Šečić-trener KIK“Una-Sana“, dok je Zlatan Alagić dobio posebno priznanje za učešće na maratonima, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Skupština KS jednoglasno podržala izbor novih laureata priznanja Kantona Sarajevo

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

KŠCZ ZDK - Pohvala i zahvalnica za zasluge u izgradnji sistema zaštite i spašavanja ljudi i dobara

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta