Bosna i Hercegovina     | 07.01.2019. 09:36 |

Bašić: Odlični uvjeti za početak škole skijanja na Rostovu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 7. januara (FENA) - Na Rostovu kod Bugojna danas će startati škola skijanja, koju će četvrtu godinu organizirati Univerzalna škola sporta iz toga grada.

-Staze su idealne za obuku, posebno onih kandidata koji žele naučiti osnovne tehnike skijanja. Ove godine, organizirat ćemo tri termina škole skijanja, u trajanju od po pet dana - kazao je profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja i jedan od instruktora Almir Bašić.

Po njegovim riječima, za prvi termin rostovske škole skijanja prijavio se 61 zainteresirani polaznik, uzrasta od 5 do 18 godina.

-Početnu školu skijanja trebala bi proći 32 polaznika, a naprednu 29. U tome će im pomoći moje kolege Elvir Seferović, Alen Brčić, Mirza Karadža i Sejdin Mustafica - dodao je.

Ističe da je proteklih godina školu skijanja, po cijeni od 100 KM, završilo nekoliko stotina djece, u uvjetima koji su povoljniji u odnosu na druga bh. skijališta.

-Škola skijanja je veoma korisna zbog samog boravka djece na planini, prehrane, motorike, koordinacije, ravnoteže, snage, i druženja koje uvijek izrodi nova prijateljstva - zaključio je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana