Stranačke aktivnosti     | 06.01.2019. 18:52 |

Saopćenje Socijaldemokratske partije BiH

FENA Saopćenje

Čengić: Osigurati budžet za antikorupcione zakone

Zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Irfan Čengić najavio je da će SDP podnijeti amandman na Budžet FBiH za 2019. godinu, kojim će tražiti da se osiguraju sredstva za provođenje Seta antikorupcionih zakona.

"Nebrojeno puta sam slušao premijera Fadila Novalića kako nas pred strancima bruka i govori da se Set antikorupcionih zakona ne provodi, jer nema prostorija u koje može smjestiti specijalne odjele Tužilaštva i Suda. Ova Vlada čak četiri godine odugovlači primjenu ovih zakona, koji su usvojeni za vrijeme dok je Vladu FBiH vodio SDP", kaže Čengić.

Čengić naglašava da se to posebno odnosi na provođenje Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, koji se trebao početi primjenjivati početkom 2015. godine!

„Pune četiri godine je Vlada opstruirala uspostavu Posebnih odjela Federalnog tužilaštva i Vrhovnog suda. SDP će prilikom usvajanja Budžeta predložiti amandman da se obezbjede sredstva za kupovinu ili izgradnju zgrade“, navodi Čengić i na kraju zaključuje kako je uvjeren da će i nova Vlada Kantona Sarajevo rado pomoći u pronalasku prostora ili zemljišta, kako bi Set antikorupcionih zakona konačno zaživio.

Služba za odnose sa javnošću i marketing SDP BiH
Alipašina 41, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Broj telefona: +387 (0)33 563-917, (0)33 563-941, (0)33 563-918 

Broj faksa: +387 (0)33 563-917

E-mail adresa: informisanje@sdp.ba

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu