Bosna i Hercegovina     | 05.01.2019. 18:48 |

Održana plenarna sjednica GO SDA Tuzla

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. januara (FENA) - Na sjednici Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla održanoj danas izlaganja o godišnjem Programu rada imali su predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla Salko Bukvarević, te predsjednici svih asocijacija, komisija i savjeta unutar Gradskog odbora i predsjednik Kluba vijećnika.

Bukvarević se osvrnuo i na proteklu godinu istakavši da je na Općim izborima SDA Tuzle ostvarila drugi rezultat unutar SDA u Tuzlanskom kantonu po broju osvojenih glasova.

- Iskazujem zadovoljstvo da su ostvareni svi izborni ciljevi SDA BiH, a to je pobjeda Stranke gotovo na svim nivoima, kao i pobjeda kandidata SDA Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. GO SDA Tuzle nakon 12 godina ponovo ima svoje predstavnike u zakonodavnoj vlasti, odnosno u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i nakon osam godina ima poslanika u Skupštini TK - kazao je Bukvarević.

Dodao je da je i Gradski odbor SDA Tuzla ostvario postavljene izborne ciljeve premda je radio u izuzetno teškim uslovima, od uvođenja Povjereništva u septembru 2017.

- U 2018. GO SDA Tuzla se susreo sa problemom odlaska jednog dijela članova Stranke i izabranih vijećnika. Smjenom Vlade TK i ucjenama prema direktorima JU i JP kojima je osnivač Vlada TK, značajan broj direktora je istupio iz SDA. Članstvo je takvim djelovanjem bilo dezorjentisano, ali evo sada možemo reći da smo konsolidovali svoje redove i da ulazimo u ovu 2019. sa jasno zacrtanim smjernicama za rad koje smo prezentirali danas na ovoj plenarnoj sjednici - kazao je Bukvarević.

Data je podrška radu Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla, a posebno je skrenuta pažnja na veliki problem aerozagađenja u gradu, saopćeno je iz GO SDA Tuzla.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo