Ekonomija     | 04.01.2019. 13:04 |

Snježne padavine nisu omele rad "Pionirske doline", sve životinje su dobro

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 4. januara (FENA) - Sve životinje koje se nalaze u sarajevskom zoološkom vrtu Pionirska dolina su dobrog zdravstvenog stanja.

U zoo vrtu se nalazi više od 500 životinja, odnosno više od više od 50 životinjskih vrsta, o kojima se svakodnevno brine tim veterinara. Svakodnevno imaju obezbijeđene dovoljne količine hrane bogate vitaminima i mineralima, dovoljno vode i njihove nastambe su utopljene, potvrdila je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP"Park" Aldijana Hamza.

Dodala je da pojedine životinje tokom cijelog dana posjetioci mogu vidjeti u otvorenim dijelovima njihovih nastambi, dok životinje koje potiču iz toplijih krajeva tokom dana, kada je temperatura ispod pet stepeni, ne izlaze na otvoreno, odnosno budu u termoizoliranim zatvorenim dijelovima nastambi.

- Lavovi, antilope i zebre su zatvoreni u nastambama i posjetioci ih ne mogu vidjeti kada je temperatura ispod pet stepeni. Jedan dio životinja koje su smještene u terariju su vidljive posjetiocima tokom cijele godine s obzirom da se nalaze u boksovima koje imaju staklene portale. Te životinje su majmuni, boa, lemuri, merkati, kajman - pojasnila je Hamza.

Istakla je da snježne padavine nisu omele rad rekreaciono zabavnog centra "Pionirska dolina" i zoo vrta te da se sve odvija onako kako je predviđeno planom. Bez obzira na snijeg i nisku temperatura posjetioci dođu da uživaju u ljepotama Pionirske doline i tokom zimskog perioda.

Kapije Pionirske doline otvorene su svaki dan od 08.00 do 16.00 sati. Staze za šetnju, odmor i rekreaciju su prohodne i svakodnevno se mašinski i ručno čiste.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

U Pionirskoj dolini prinove, 13. aprila proljetna zabava 'Zdravo proljeće!'

Pionirska dolina i zoo vrt sigurno trasira svoj put u punopravno članstvo EAZA-e

Ljetna sezona u Pionirskoj dolini od 1. aprila

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije