Bosna i Hercegovina     | 03.01.2019. 16:41 |

Organizacija 'Pax Kinderhulp' omogućila boravak 32 djece iz BiH u Nizozemskoj

FENA Mario Loncar

DRVAR, 3. siječnja (FENA) - Temeljem potpisanog Memoranduma o zajedničkoj suradnji između općina Drvar i Bosansko Grahovo te nizozemske organizacije "Pax Kinderhulp", 32 dječaka i djevojčice već dva tjedna nalaze se u Nizozemskoj, gdje borave kod obitelji Nizozemaca.

Kako su kazali iz općine Drvar, radi se o djeci uzrasta od 8 do 12 godina, po 16 iz svake općine, o kojima na ovom za njih uzbudljivom i nezaboravnom putovanju vodi brigu učiteljica Osnovne škole "Drvar" Jelena Balaban.

Ovo nije prvi put da se organizira ovakav vid putovanja, ističu iz te općine i dodaju kako će se djeca svojim kućama vratiti 6. siječnja ove godine.

Planom i programom predviđeno je da djeca kroz dva tjedna boravka u Nizozemskoj, kod obitelji prethodno pripremljenih od strane radne grupe organizacije "Pax Kinderhulp", upoznaju njihov obiteljski život, njihove škole i običaje, kao i načine na koje slave božićne i novogodišnje blagdane.

Uz sve navedeno, organizator boravka omogućio im je posjet najvećim bazarima cvijeća u svijetu, zoološkim vrtovima u mjestima gdje djeca borave te zajednička druženja s drugom djecom na dječjim, teniskim i nogometnim igralištima.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Na izraelsku ambasadu u Nizozemskoj bačen 'predmet u plamenu'

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Četiri nizozemske stranke nastavljaju s pregovorima o novoj vladi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo