Sport     | 03.01.2019. 13:48 |

Općina Centar - Završena faza projekta razvoja motorike kod predškolske djece

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Krajem 2018. godine okončana je realizacija faze projekta "sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta", kroz koji se razvijaju motoričke osobine i sposobnosti kod djece predškolskog uzrasta.

Općina Centar Sarajevo za ovu namjenu izdvojila je 30.777 KM, realizator programa je JU "Centar za sport i rekreaciju", a vježbe za predškolce su izvođene u sportskoj sali FIS-a dva puta sedmično po 40 minuta, saopćeno je iz Općine Centar.

- Projekt realizujemo već šesnaestu godinu. Polaznici su djeca od pet i šest godina koja dolaze iz devet vrtića s područja Općine Centar. S oko 280 polaznika radili smo najosnovnije vježbe koje razvijaju motoričke osobine i sposobnosti, prije svega vježbe za razvoj koordinacije i za razvoj ravnoteže i preciznosti. Djeca dolaze autobusima, a nakon završetka programa vraćaju ih u njihove vrtiće - objasnio je nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja Adis Mušanović.

Na početku realizacije projekta obavljeno je testiranje antropometrijskih karakteristika, te motoričkih funkcionalnih sposobnosti djece. Posljednjih pet godina u programu je učestvovalo 1.930 djece predškolskog uzrasta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo