Regija     | 03.01.2019. 10:37 |

Omogućeno podnošenje prijava branitelja HVO koji ispunjavaju uvjete za mirovinu

FENA Agencije

ZAGREB, 3. siječnja (FENA) - Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak prije početka sjednice hrvatske vlade, kako je podnošenje prijava branitelja HVO-a koji ispunjavaju uvjete za mirovinu, omogućeno zakonom te da je za njihove mirovine u tekućoj godini osigurano 240 milijuna kuna više (oko 33 milijuna eura).

Ministar Medved novinarima je potvrdio da je od početka godine na snazi Zakon o braniteljima, a nema saznanja koliki broj ljudi bi se mogao prijaviti.

"Sve je definirano zakonom koji je na snagu stupio 14. prosinca, a dio mjera je u primjeni od početka ove godine", naglasio je ministar hrvatskih branitelja, upitan "postoji li pretpostavka koliko će biti novih branitelja iz HVO-a", prenosi Hina.

"Jasno je i iz našeg financijskog plana i vidi se da je za 2019. godinu povećan program na mirovinskom, a vezan za sve mjere koje su u primjeni od početka 2019. godine, za 240 milijuna kuna", istaknuo je.

Ministar Medved podsjetio je da je zakonom omogućeno podnošenje prijava za one osobe koje ispunjavaju uvjete. Novinare je posjetio kako je sve u skladu s projekcijama i osiguranim financijskim sredstvima.

"Vrlo jasno i precizno, u dogovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, izradili smo sve potrebite projekcije, pokazatelje i sve teče po planu i u skladu sa našim predviđanjem", zaključio je.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo