Ekonomija     | 02.01.2019. 17:00 |

Poziv na radionicu 'Kulturna i povijesna baština kao dio turističke ponude'

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 2.  siječnja (FENA) – Radionica „Kulturna i povijesna baština kao dio turističke ponude“ u okviru koje će se raspravljati o kulturnoj i povijesnoj baštini kao dijelu turističke ponude, održat će se u srijedu, 9. siječnja u konferencijskoj dvorani Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) za europske integracije, u Širokom Brijegu, s početkom u 11 sati.   

Cilj radionice  je lokalnu zajednicu aktivirati u namjenskoj upotrebi baštine, koja će ići u smjeru zadovoljavanja potreba lokalnog stanovništva.

Radionicu će predvoditi Dragana Lucija Ratković Aydemir, stručnjakinja u području interpretacije baštine, kulturnog turizma i menadžmenta.

Ratković Aydemir je također direktorica tvrtke za savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu ''Muze'' d.o.o. Zagreb koja od svog osnutka 2005. godine djeluju kao stručni suradnik i konzultant u više od 60 raznovrsnih projekata strateškog i interpretacijskog planiranja, oblikovanja, izrade dokumentacije, izgradnje ili uređenja infrastrukture za interpretaciju baštine poput interpretacijskih centara, muzeja, kulturnih i tematskih ruta, t e kreiranja cjelovitih identiteta destinacija i mikrodestinacija temeljenih na interpretaciji baštine i njezinoj prezentaciji na inovativan i kreativan način.

Ova radionica je nastavak aktivnosti u okviru projekta „Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj“, a sve s ciljem pristupanja što kvalitetnijoj izradi Plana razvoja turizma te županije, priopćeno je iz Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstavnici FAZUOI na radionici o otkrivanju i gonjenju počinilaca rodno zasnovanog nasilja

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu