Sport     | 02.01.2019. 13:58 |

Pulišić potpisao za Chelsea

FENA Agencije

 

LONDON, 2. siječnja (FENA) - Američki nogometaš hrvatskog podrijetla Christian Pulišić (20) novi je igrač londonskog premirligaša Chelsea, ali će do kraja sezone ostati na posudbi u redovima Borussije Dortmund.

Chelsea će Borussiji za mladog krilnog igrača platiti 64 milijuna eura odštete, a Pulišić će se 'Bluesima' priključiti na koncu ove sezone.

-Velika je stvar potpisati ugovor za tako ugledan klub kao što je Chelsea. Radujem se novom izazovu, no prije toga moram završiti posao s Borussijom - kazao je mladi Amerikanac.

Pulišić je u Borussiju stigao 2015. kao 16-godišnjak iz američkog PA Classicsa i odmah je pokazao da se radi o velikom talentu. U prethodne tri i po godine odigrao je 114 utakmica i postigao je 15 golova.

-Christian je oduvijek želio igrati u engleskom prvenstvu i sada će se njegov san ostvariti - kazao je Borussijin sportski direktor Michael Zorc.

Veliki interes za njegove usluge pokazali su i Liverpool, Arsenal, Manchester United, te Bayern no 'Bluesi' su bili najizdašniji.

Pulišićev je djed Hrvat, međutim Christian je odbio nastupati za hrvatsku vrstu i odabrao je SAD. Do sada je za američku vrstu odigrao 23 utakmice postigavši devet golova, prenosi Hina.

U studenom prošle godine je protiv Italije nosio kapetansku traku postavši sa 20 godina i 63 dana najmlađi kapetan u povijesti američke vrste.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Aston Villa propustila priliku preuzeti vrh ljestvice

Liverpool nastavio pobjednički i u 2020.

VAR zbrka vlada u Premiershipu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana