Bosna i Hercegovina     | 02.01.2019. 12:49 |

Zvizdić čestitao premijerki Rumunije početak predsjedavanja Evropskom unijom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. januara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je čestitku premijerki Republike Rumunije Viorici Dăncili povodom preuzimanja predsjedanja Evropskom unijom.

Zvizdić je zahvalio na dosadašnjem pružanju političke i tehničke pomoći Bosni i Hercegovini sa ciljem ubrzanja europskog puta i izrazio nadu da će Rumunija tokom svog predsjedavanja zadržati zapadni Balkan na evropskoj agendi.

- Imajući u vidu naše snažno opredjeljenje za EU integracije, kao i napredak koji smo ostvarili, očekujemo da u toku vašeg mandata Bosna i Hercegovina dobije status kandidata u EU, čime bi za moju državu bile otvorene nove pozitivne perspektive stabilnosti, ekonomskog razvoja i vladavine prava. Poznavajući kontinuitet vašeg rada, truda i zalaganja na regionalnim evropskim integracijama, siguran sam da će Vaše predsjedavanje dodatno osnažiti evropsku perspektivu cjelog zapadnog Balkana, u čemu ćete imati našu punu podrsku - navodi se u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića.                                                                 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Zvizdić sa Chungongom: Sukobi i ratovi nisu rješenje, potreban dijalog među civilizacijama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo