Bosna i Hercegovina     | 02.01.2019. 11:08 |

Stanivuković danas daje izjavu u policiji

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 2. januara (FENA) - Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Draško Stanivuković danas će dati izjavu policiji, koja ga je sinoć privela, na osnovu raspisane potrage zbog sumnje da je počinio više prekršaja i krivičnih djela 30. decembra u Banjoj Luci.

Stanivuković je zadržan u pritvoru 24 sata, a u policiji je sinoć bio i njegov advokat, u čijem prisustvu će danas dati izjavu policiji.

Priveli su ga policajci u civilu, nakon što je prethodno na društvenim mrežama objavio snimak da slobodno šeta, iako je za njim raspisana potraga.

Iz njegovo tima su saopćili da se protiv Stanivukovića "vodi montirani proces".

- Cilj je krivični progon i sprečavanje daljeg političkog djelovanja Draška Stanivukovića pod svaku cijenu. Poručujem im: Nećete moći da me krivično osudite jer nisam kriv i jer ne postoje dokazi! Nećete moći da zaustavite podršku ljudi koju imam. Izgubićete sada, ali i za dvije godine - poručio je Stanivuković, citirali su iz njegovog tima izjavu koju im je dao u kratkom telefonskom razgovoru.

Za njim, kao i za Davorom Dragičevićem, te još nekim osobama iz grupe "Pravda za Davida" raspisana je potraga zbog sumnje da su počinili krivična djela i prekršaje 30. decembra, nakon protesta u Banjoj Luci, saopćeno je ranije iz policije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu