Stranačke aktivnosti     | 01.01.2019. 19:57 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„Nezapamćen politički progon kojem svjedočimo prethodnih dana nastavljen je večerašnjim sramotnim hapšenjem narodnog poslanika Draška Stanivukovića i to u dvorištu crkve dok je palio svijeće“, rekao je Igor Crnadak, potpredsjednik Partije demokratskog progresa.


„Nakon prethodnih hapšenja, privođenja na informativne razgovore, batinanja naroda od strane policije, podmetanjima i plasiranjem laži u javni prostor, ovim postupkom vlast je ponovo pokazala kako za njih ništa nije sveto“, dodao je Crnadak.


Crnadak je kazao kako su funkcioneri PDP-a učestvovali na skupovima i šetnjama grupe „Pravda za Davida“ isključivo kao roditelji i građani, koji od prvog dana podržavaju napore da se dođe do istine u slučaju ubistva Davida Dragičevića.
„To je borba za istinu i pravdu za mladog Davida, ali borba za sve buduće generacije, za slobodnu Republiku Srpsku, jake institucije, gdje sve poluge vlasti nisu u rukama isključivo jednog čovjeka“, istakao je Crnadak.


Potpredsjednik PDP-a je kazao kako odlučno odbacuje sve sulude konstrukcije režima i režimskih plaćenika o navodnom državnom udaru:


„Ovakve laži, izmišljanja, progoni, zloupotrebe, montirani procesi i sve drugo čemu svjedočimo i doživljavamo prethodnih dana, neće nas pokolebati u borbi za poštenu i čestitu Republiku Srpsku u kojoj nam djecu neće nekažnjeno ubijati, a policija neće raditi protiv vlastitog naroda“, zaključio je Crnadak.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'