Regija     | 01.01.2019. 09:59 |

Hrvatska dolazak 2019. obilježila pjesmom, plesom i vatrometima

FENA Agencije

ZAGREB, 1. siječnja (FENA/Hina) - Hrvatska je dolazak 2019. proslavila dočecima na otvorenom po lijepom vremenu od Osijeka, preko Zagreba do Dubrovnika.

Na glavnome zagrebačkom trgu veselo se, uz pjesmu, ples i vatromet, ušlo u Novu 2019. godinu, a čestitku Zagrepčanima i njihovim gostima tradicionalno je uputio gradonačelnik Milan Bandić. Na Trgu bana Josipa Jelačića priređen je spektakularni doček Nove godine, uz nastup DJ Akademije i "Četiri tenora" koje je pratio Revijski orkestar.

Nakon seta elektronske glazbe na pozornicu na glavnome zagrebačkom trgu u 22,30 sati stigla su "Četiri tenora" - Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Hozjak, koji su uz pratnju Revijskog orkestra i pod ravnanjem Dinka Apellta izveli agramerske pjesme.

Na pozornicu je zatim došao gradonačelnik Bandić, koji je, uz već tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima odbrojavao posljednje minute stare godine te svima čestitao novu 2019., a nakon toga uslijedio je koncert Hladnog piva, koji 30. obljetnicu proslavlja i tim koncertom.

Tisuće Riječana proslavile su dolazak nove 2019. godine na riječkom Korzu, uz glazbu i veliki ponoćni vatromet, a novogodišnju čestitku s pozornice u središtu grada uputio im je gradonačelnik Vojko Obersnel koji je poželio svima sretnu novu godinu, puno ljubavi i

Dubrovčani i njihovi gosti, njih oko šest tisuća, Novu su 2019. godinu dočekali na prepunom Stradunu uz koncert Nine Badrić i Tonyja Cetinskog, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Program dočeka počeo je u ponedjeljak na Staru godinu Dječjim dočekom uz Miu Negovetić i Supercover band, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik.

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju novu 2019. godinu dočekali su na Rivi uz pjesme grupe Magazin i Jasmina Stavrosa koji su ih usprkos niskim temperaturama od svega par stupnjeva i buri uspjeli zagrijati, a posebnu draž dočeku dao je spektakularni vatromet.

Posljednje sekunde stare godine s građanima su na pozornici brojali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban koji su novoj 2019. godini nazdravili šampanjcem.

To je bio treći doček nove godine u Splitu s obzirom na to da je nakon tradicionalnog klapskog pjevanja ispod ure od podne do 15 sati na Pjaci održan legendarni doček rane nove godine "Uranila Nova" i dječja Nova godina u Đardinu.

Osim u svojim domovima i brojnim ugostiteljskim objektima, veliki broj Osječana Novu 2019. godinu dočekao je na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića. Doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića organizirao je grad Osijek, a građani su bili počašćeni čajem s rumom i kuhanim vinom te vatrometom uz ponoćni valcer. Na dočeku Osječane su zabavljali Igor Delač i "Aura bend" te Tamburaški sastav "Lege".

Brojnim sugrađanima u dočeku Nove Godine na središnjem gradskom trgu pridružili su se osječki dogradonačelnici Žana Gamoš i Boris Piližota.

I ove godine uz sufinanciranje Grada Osijeka, u sklopu Adventa u Osijeku, organiziran je novogodišnji doček za djecu točno u podne uz puštanje balona u zrak, vatromet, konfete i dječji šampanjac.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'