Bosna i Hercegovina     | 31.12.2018. 18:55 |

Suzana Radanović: Ne znam gdje je trenutno Davor

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 31. decembra (FENA) – Suzana Radanović, majka stradalog banjalučkog mladića Davida, tvrdi da ne zna gdje se trenutno nalazi njen bivši muž Davor Dragičević.

- Davora nisam čula, ne znam gdje je - navela je ona novinarima, navodeći da je sinoć imala informaciju da je uhapšen, što je policija negirala.

Radanović je večeras zapalila svijeću za svog sina, u prostoru za to predviđenom u krugu pravoslavne crkve u centru Banje Luke.

Negodovala je zbog zaključanih vrata hrama Hrista spasitelja, ispred kojeg se večeras okupilo oko stotinjak građana, članova grupe „Pravda za Davida“.

-Toliko o vjeri. Šokirana sam. Nemam riječi – dodala je ona, ističući da im je zabranjeno da se okupljaju na Trgu Krajine.

Na tom prostoru i večeras su raspoređene jake policijske snage , koje su zabranile dalja okupljanja grupi „Pravda za Davida“, zbog, kako je saopćeno, učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštivanja Zakona o javnom okupljanju RS.

Policija je sinoć potisnula Davora Dragičevića i druge članove grupe „Pravda za Davida" s glavnog trga, prethodno ih upozorivši da se udalje, jer nemaju dozvolu za okupljanje.

Dragičević se dosad nije javno oglasio.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!