Bosna i Hercegovina     | 31.12.2018. 17:27 |

Pušteni sinoć privedeni članovi 'Pravde za Davida', utvrđuje se odgovornost

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 31.decembra (FENA) – Osobe koje su jučer lišene slobode poslije skupa „Pravda za Davida“, puštene su nakon preduzetih mjera i radnji i protiv njih će, nadležnom sudu, biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja – potvrđeno je Feni u Policijskoj upravi Banja Luka.

Iz policije su ranije potvrdili da su lišili slobode više osoba, zbog činjenja prekršaja po zakonu o javnom redu i miru, javnom okupljanju i osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnji da su izvršena i određena krivična djela.

Nakon uzetih izjava pušteni su Daniela Ratešić, Ozren Perduv, Marko Mikić...

U zavisnosti od utvrđenog činjeničnog stanja, osobe koje su danas lišene slobode će biti predate sudiji za prekršaje ili će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu, zbog počinjenih krivičnih djela.

Iz policije navode da se nastavlja rad na utvrđivanju i drugih osoba koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dijela ili prekršaja.

U policiju su se sami javili Aleksandar Gluvić i Stefan Blagić, a nakon što je za njima, kao i Davorom Dragičevićem, Stelom Milanović, Njegošem Tomićem i Draškom Stanivukovićem raspisana potraga, zbog sumnje da su počinili krivična djela i prekršaje.         

Grad Banja Luka otkazao je danas sve koncerte, kojim je Banja Luka trebala obilježiti ulazak u novu, 2019. godinu, nakon što je sinoćni nastup Harisa Džinovića onemogućen od učesnika skupa “Pravda za Davida“.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić rekao je da slučaj "Dragičević" treba riješiti, ali ne nasiljem.

Iz banjalučke policije su saopćili da će, zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe '"Pravda za Davida" biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja  biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo