Bosna i Hercegovina     | 31.12.2018. 17:05 |

U rudniku 'Kreka' teško povrijeđen rudar

FENA Internet

TUZLA, 31. decembra (FENA) - Rudar Pašan Alić teško je povrijeđen u jami "Mramor" tokom otkopavanja uglja u rudniku "Kreka". Smješten je na Univerzitesko-kliničkom centru (UKC) Tuzla i van je životne opasnosti.

- Pacijent inicijala A.P. je hospitaliziran na Klinici za anestiziologiju i reanimatologiju u jedinici intenzivne njege zbog povrede vratne kičme. Pacijent je priključen na mašinu za disanje - rekla je portparol UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Samostalni Sindikat radnika rudnika u Federaciji BiH zatražio je od Koncerna EPBiH da ubrza investiciona ulaganja u rudnike u Federaciji, naglašavajući neophodnost hitne nabavke širokog mehanizovanog čela u jami "Mramor".

- Iz boka prostorije je došlo do izlaska jednog grumena uglja koji je nažalost proizveo povredu na radu u dijelu vrata paliocu mina, koja je jako teška. Postoji potreba za bržom realizacijom investicionih projekata koji će obezbjediti sigurnije i humanije uslove rada u rudnicima u FBiH. U naredne tri godine očekujemo potpunu realizaciju investicionih projekata u vrijednosti 250 miliona KM - rekao je predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika u FBiH Sinan Husić, javlja BHRT.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Dvojica muškaraca quadom sletjela u Bednju i poginula

Konačni broj poginulih u eksploziji u italijanskoj hidroelektrani porastao na sedam

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana