Magazin     | 31.12.2018. 15:52 |

Sarajevo - Posljednje pripreme za doček Nove godine

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 31. decembra (FENA) - Ulice pune turista, prodavnice pune kupaca i generalna proba bendova, oslikavaju danas glavni grad Bosne i Hercegovine u kojem su u toku posljednje pripreme za doček Nove godine na otvorenom.

U Sarajevu  vlada prava praznična atmosfera, ulice su prepune i šetača, koji su ovaj posljednji dan stare godine iskoristili za kupovinu i pripremu za najluđu noć u godini, kako je mnogi nazivaju.

Bh. građane i turiste u novu godinu uvest će Hari Mata Hari s gostima, a cijeli doček organiziran je ispred Vječne vatre u Titovoj ulici. Dan poslije, koncert će održati i pop-rock bend Bombaj štampa.

Organizacija dočeka košta  230.000 KM, a dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona.

Kao i svake godine, tradicionalno, na ulicama Sarajeva prisutna  je i muzika koju izvode Romi, a brojni građani zastaju kako bi ih nagradili kojom markom i slušali njihovo izvođenje najpoznatijih pjesama poput "Nesanice", "Ederlezi", "Ramo, Ramo druže moj", ali i sevdalinki.

Uz okićene ulice, ulični prodavači na svojim štandovima pripremili su različite ukrase i poklone.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Dočekana srpska nova godina, vatromet s Kule Beograd

Više od 300 uhapšenih u Berlinu u novogodišnjoj noći

Proslava Nove godine u glavnim gradovima regije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'