Bosna i Hercegovina     | 31.12.2018. 14:31 |

Obilježena godišnjica pogibije policijskog službenika Muhidina Pivodića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. decembra (FENA) - Delegacija MUP-a Kantona Sarajevo, predvođena ministrom Admirom Katicom i policijskim komesarom Mevludinom Halilovićem, te delegacijom Sindikata policije KS, danas je uz prisustvo članova porodice i mnogobrojnih kolega, policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS, obilježavajući šestu godišnjicu pogibije položila cvijeće na mjestu gdje je kolega Muhidin Pivodić stradao, kao i na njegovom mezaru na gradskom groblju Bare.

Također, polaganju cvijeća prisustvovala je i delegacija Općine Novi Grad Sarajevo, predvođena načelnikom Semirom Efendićem, te predstavnici Srpske pravoslavne crkve u Sarajevu.

Kao i svaki put u proteklih pet godina, svi prisutni su odali dužnu počast svom stradalom kolegi i sugrađaninu, te se sa pijetetom prisjetili ovog tragičnog događaja i okolnosti pod kojima je stradao policijski službenik Muhidin Pivodić.

Obraćajući se skupu, predstavnik Sindikata policije Kantona Sarajevo je, između ostalog, ponovo naglasio odlučnost i spremnost svih policijskih službenika da, uprkos svim opasnostima i problemima, povjerene dužnosti obavljaju hrabro i požrtvovano, na dobrobit svih građana Kantona i cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Obilježena 32. godišnjica odbrane Centra za obrazovanje kadrova MUP-a RBiH i pogibije Samira Mišića

Šefovi diplomatija slave 75. godišnjicu NATO saveza, razmatraju koordinaciju vojne pomoći Ukrajini

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta