Bosna i Hercegovina     | 31.12.2018. 10:02 |

U Banjoj Luci otkazana 'Dječija nova godina'

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 31.decembra (FENA) - Proslava "Dječije nove godine“, koja je trebalo da bude održana danas u podne na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti u Banjoj Luci, otkazana je danas po nalogu gradonačelnika Igora Radojičića.

Osim te, otkazane su i sve druge dječije manifestacije, koje su trebalo da budu održane danas, povodom proslave međunarodne Nove godine.

-Nakon sinoćnjih nemilih scena i nasilnog prekida predviđenog koncerta, djeca ni potencijalno ne smiju ni na koji način biti ugrožena, zbog čega se planirane dječije manifestacije otkazuju - kazao je Radojičić, saopćeno je iz Gradske uprave.

Policija je kasno sinoć saopćila da organizator javnog skupa "Pravda za Davida“ nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Između ostalog, učesnici protestne šetnje su zvonili na ulaz u zgradu direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana, protestvovali ispred RTRS-a, zgrada Vlade, Narodne skupštine i Palate RS-a te spriječili koncert Harisa Džinovića.

Policije je uhapsila nekoliko osoba, zbog činjenja nekoliko prekršaja, te osnova sumnja da su izvršena i određena krivična djela, a među lišenim slobode, kako je saopćeno, nije Davor Dragičević.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu