FENA.BIZ

Addiko banka - Novogodišnji paketići za tešanjske mališane

Foto/Addiko Bank

Addiko banka je, u saradnji sa Centrom za socijalni rad iz Tešnja, uljepšala novogodišnje praznike mališanima sa područja Tešnja. 35 dječaka i djevojčica, prema spisku Centra za socijalni rad iz Tešnja, dobili su novogodišnje paketiće koje su pripremili zaposlenici Addiko banke, u okviru akcije "Jedan paketić za jedan osmijeh".
   
Na inicijativu zaposlenika, već osam godina se u Addiko banci organizuje i realizuje dobrotvorna akcija „Jedan paketić za jedan osmijeh“. Riječ je o akciji koja za cilj ima posvetiti pažnju djeci koja odrastaju u ustanovama za nezbrinutu djecu, u kliničkim centrima i drugim socijalnim ustanovame, te uljepšati im novogodišnje praznike posjetom, druženjem i podjelom novogodišnjih paketića. Akcija se prvobitno realizovala samo na području Sarajeva, a od prošle godine je proširena i na nekoliko drugih gradova u Bosni i Hercegovini.

Sabrija Kavazović, direktorica Centra za socijalni rad Tešanj, iskazala je zahvalnost u ime Centra, ali i u ime korisnika usluga Centra, na provedenoj akciji podjele novogodišnjih paketića za djecu u socijalnoj potrebi.
 

"Drago mi je da su mališani sa područja tešanjske općine ove godine uključeni u ovu akciju Addiko banke. Mi smo ovdje već godinu dana i nastojimo podržati lokalnu zajednicu kroz različite aktivnosti. Ovoj djeci smo željeli barem na trenutak izmamiti istinski osmjeh i radost, ublažiti njihovu situaciju pažnjom i uljepšati im novogodišnje praznike poklonima koje smo pripremili za njih" istakla je Sabina Merdić, voditeljica poslovnice Addiko banke u Tešnju.  

Posebno iznenađenje mališanima je i Djed mraz, zaposlenik Addiko banke, koji već godinama volonterski dostavlja paketiće mališanima u njima najdražem prazničnom odijelu.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.