Bosna i Hercegovina     | 31.12.2018. 09:34 |

Vanredno obraćanje Radojičića povodom sinoćnjih događaja u Banjoj Luci

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 31. decembra (FENA) - Povodom sinoćnjih događaja u Banjoj Luci gradonačelnik Igor Radojičić održat će danas vanrednu konferenciju za medije.

Obraćanje novinarima najavljeno je za 11 sati u Gradskoj upravi.

Policija je kasno sinoć saopćila da organizator javnog skupa „Pravda za Davida“ nije spoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Između ostalog, učesnici protestne šetnje su zvonili na ulaz u zgradu direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana, protestvovali su ispred RTRS-a, zgrada Vlade, Narodne skupštine i Palate RS-a te spriječili koncert Harisa Džinovića.

- Učesnici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru „Kraša“, na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa – naveli su iz policije koja je uhapsila nekoliko osoba, zbog činjenja nekoliko prekršaja, te osnova sumnja da su izvršena i određena krivična djela.

Među uhapšenim nije Davor Dragičević, koji se nakon skupa i protestne šetnje vratio na gradski trg te pored nekoliko upozorenja policije, zajedno s još nekim članovima grupe "Pravda za Davida" odbijao da napusti taj prostor. Policija ih je na kraju potisnula s trga.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

OESS: Okončati nekažnjivost nasilja nad novinarima u Srbiji

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Habota: Sada je važno da vlasti i politika urade svoj dio posla

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom