Bosna i Hercegovina     | 28.12.2018. 12:59 |

Vrhunski studenti iz Starog Grada dobili nagradu od Općine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina primili su danas studente, dobitnike zlatnih i srebrenih znački Univerziteta u Sarajevu i uručili im novčane nagrade. 

Ukupno je 11 takvih studenata koji žive na području općine Stari Grad, a osam ih je danas bilo prisutno na prijemu.

Načelnik Hadžibajrić i predsjedavajući Pušina su čestitali studentima na vrhunskom uspjehu tokom studija i poručili da su oni budućnost naše zemlje.

- Vaše silne desetke su plod znanja i truda tokom studija, a one u budućnosti trebaju predstavljati mogućnost kreiranja boljeg stanja u Bosni i Hercegovini, stoga se iskreno nadam i želim da ostanete u najljepšoj zemlji na svijetu - kazao je studentima Pušina.

Mustafa Bevrnja je završio Mašinski fakultet sa prosjekom 9,79, tu trenutno radi kao asistent.

 - Iako ova pozicija zahtijeva mukotrpan rad, nerijetko vikendima i praznicima, nemam namjeru otići iz zemlje, a od iduće godine planiram upisati i doktorski studij - rekao je Bevrnja.

Berina Beširović završila je Fakultet političkih nauka, Odsjek Međunarodni odnosi i diplomatija prosjekom 9,8. Trenutno je tu angažovana kao asistent, a upisala je i doktorat.

- Na početku studija sam dobila stipendiju da odem u Norvešku studirati, međutim odlučila sam ostati i nisam se pokajala - kazala je Beširović, koja radi na svojoj prvoj knjizi.

I Džana Drino (Prirodno-matematički fakultet, Odjek Matematika - 9,1 prosjek) trenutno radi kao pripravnik u gimnaziji i upisuje doktorat iduće godine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću i informacione sisteme Općine Stari Grad Sarajevo. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

U Federaciji BiH broj upisanih studenata manji za 6,1 posto, diplomiranih za 10,6 posto

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'