Sport     | 28.12.2018. 12:16 |

Strukovni savezi do 14. januara da dostave prijedloge za najbolje sportiste

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - Sportski savez u Bosni i Hercegovini 74. put organizuje manifestaciju izbora i proglašenja sportiste i sportske ekipe Bosne i Hercegovine.

U skladu s Pravilima za izbor sportiste i sportske ekipe za najuspješnijeg sportistu mogu se predložiti pojedinci i ekipe koji su u 2018. godini postigli najznačajnije rezultate u nacionalnom prvenstvu i međunarodnim i svjetskim takmičenjima koje je organizovao Međunarodni olimpijski komitet ili svjetske ili evropske sportske federacije, a za specijalna priznanja mogu se predložiti pojedinci i ekipe koje su u 2018. godini ili ranije u kontinuitetu postigli značajniji sportski rezultat ili na drugi način daju doprinos u razvoju sportskog stvaralaštva ili je doprinos ostvaren amaterskim ili profesionalnim radom u sljedećim područjima sporta.

Priznanja se dodjeljuju za kategorije: najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa (sportske igre), najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, nagrada za vrhunski rezultat, nagrada Fudbaler godine, nagrada Košarkaš godine i nagrada najbolji šahista "Nusret Nuću Čaušević".

Bit će dodijeljena i posebna priznanja: "Mirza Delibašić", nagrada za životno djelo, fair play, ambasador sporta, nagrada za naučno-istraživački rad, nagrada za publicistički rad, novinarska djelatnost – Nagrada Boro Glučac, sportske nade i specijalna nagrada.

Sportski savez u Bosni i Hercegovini pozvao je sve svoje članice te Ministarstva za kulturu i sport i sportske redakcije (prijedlozi za specijalnu nagradu) da dostave svoje prijedloge za dodjelu priznanja i specijalnih nagrada do 14. januara 2019. godine.

Priznanja najboljim bit će dodijeljena na ceremoniji 24. januara 2019. u Narodnom pozorištu Sarajevo.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Lana Pudar i Džanan Musa najbolji sportisti BiH

Lana Pudar Sportista godine BiH u izboru OKBiH

Husić, Bilbija i Musa kandidati za sportistu godine u izboru Nezavisnih novina i BHRT-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu