Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Prijetnja tužiocima da će biti izbačeni iz kancalarija, upućena od strane Milorada Dodika predstavlja vrhunac autokratije čovjeka koji je zarobio sve institucije ali mu ni to nije dovoljno već želi da ih sravni sa zemljom i zabode u njih glogov kolac. To sve čini sa ciljem da se predstavi pravednim skidajući sa sebe bilo kakav vid odgovornosti za slučaj Dragičević.

To je istovremeno i poziv na linč poslušnih i utjerivanje straha u kosti pokornim. I vrapci na grani znaju da je sve tužioce, sve sudije, sve čelne ljude MUP-a Republike Srpske postavio on sa svojim partijskim drugovima. Vezao im je i oči i usta i ruke. Ostavio je slobodne samo uši da mogu da čuju njegove naloge.

Sada, kada se njihov nerad, koji je plod diktata vrha režima vratio Dodiku kao bumerang i ugrozio njegovu poziciju on poziva na obračun i to smatra vrhuncem demokratije.

S druge strane građani koji na miran način traže da se te iste institucije isčupaju iz ralja režima i počnu raditi u interesu naroda i države, Dodik proglašava rušiteljima i na njih šalje kordone policije.

Uzalud se dvorske ulizice i čuvari lika i djela „velikoga vođe“ trude da opravdaju njegova nedjela. Jučerašnja Dodikova izjava je ništa drugo do poziv na nasilje i legalizovanje anarhije. Sada se vidi, na šta god je Dodik spustio ruku, tu se uhvatila rđa! Zato mu nismo dozvolili da njegova ruka dotakne SDS! Zato mu i poručujemo: Dalje ruke od naroda!

 

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.