Servisne informacije     | 28.12.2018. 08:29 |

U BiH jutros oblačno, ponegdje s maglom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - U centralnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine jutros ima magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima je malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -8 stupnjeva, Bugojno, Drvar i Livno -5, Ivan-sedlo, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg i Stolac -4, Bihać, Sanski Most i Tuzla -3, Banja Luka, Srebrenica i Zenica -2, Bjelašnica, Brčko i Zvornik 0, Bijeljina i Doboj 1, Gradačac i Trebinje 2, Mostar 4 i Neum 6 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 8 milibara za viši od normalnog i sporo raste. 

Prijepodne će u centralnim i istočnim područjima BiH biti magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje naoblačenje sa sjevera koje u sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne može uvjetovati slabu kišu. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 2 i 7, a na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

U Sarajevu će biti magla i niska oblačnost. Tokom dana očekuje se postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 3 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana