Bosna i Hercegovina     | 27.12.2018. 16:11 |

Husein ef. Kavazović upisao se u knjigu žalosti povodom smrti Paddyja Ashdowna

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. decembra (FENA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović upisao se danas u knjigu žalosti koja je otvorena u Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva u Sarajevu povodom smrti bivšeg visokog predstavnika u BiH lorda Paddyja Ashdowna.

U ambasadi je reisu-l-ulemu dočekala otpravnica poslova Ruth Wiseman kojoj je on uručio i pismo saučešća upućeno Domu lordova i porodici lorda Ashdowna. U njemu se navodi kako je sve u u Islamskoj zajednici, ali i BiH, ožalostila vijest o smrti lorda Jeremya John Durham Ashdowna, istinskog prijatelja BiH i naroda.

Ocijenjeno je da je lord Paddy Ashdown bio istinoljubiv i od onih koji vjeruju da se između istine i laži, žrtve i zločinca ne može zauzimati pozicija neutralnosti ili nepristranosti. Nepristranost, naglašeno je, u vremenu zla je saučesništvo.

- Njegov odlazak doživljavam kao lični gubitak jer sam i sam bio svjedok njegovog zalaganja za pravdu u ratom razorenoj BiH, naročito njegove neumorne borbe za porodice žrtava genocida. Bosna i Hercegovina i njeni ljudi su izgubili iskrenog prijatelja i dobronamjernog savjetnika. Naše misli i molitve su sa britanskim narodom, njegovom porodicom koja treba znati da su imali supruga, oca i djeda koji se zalagao za obespravljene kada to nije morao i koji se borio za ono u šta je vjerovao, a takve i Milostivi Bog voli - navodi se u pismu saučešća, prenosi MINA.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U iranskoj ambasadi u Sarajevu otvorena knjiga žalosti u povodu terorističkog napada u Kermanu

Reisu-l-ulema u obraćanju sabornicima: Snaga našeg naroda je u okupljanju

Islamska zajednica: Podmetanja o navodnim 'terorističkim ćelijama' su zlonamjerna i tendenciozna

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom