Najave     | 27.12.2018. 09:25 |

Završetak izgradnje stambene zgrade za smještaj korisnika kolektivnog centra

FENA Saopćenje

MAGLAJ, 27. decembra (FENA) - Federalni ministar za raseljene osobe i izbjelice Edin Ramić sa predstavnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i načelnikom Općine Maglaj, sutra će u maglaju ozvaničiti završetak radova i useljenje korisnika u prvu novoizgrađenu zgradu socijalnog stanovanja u okviru Projekta "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja" - CEB II na područuju Federacije Bosne i Hercegovine.

Riječ je o zgradi sa 15 stambenih jedinica namjenjenih za socijalno stanovanje 28 osoba koje su do danas živjele u kolektivnom centru i alternativnom smještaju na području Općine Maglaj.

Vrijednost ovog projekta iznosila je blizu 850.000 KM, od čega je 750.000 KM kreditnih sredstava CEB-a, a ostatak je osigurala Općina Maglaj.

Na području Federacije Bosne i Hercegovine ove godine započeti su radovi na izgradnji stambenih objekata sa ukupno 300 stambenih jedinica na području Tuzle, Zenice, Travnika i Srebrenika.

Pored toga, za iduću godinu planirana je izgradnja i rekonstrukcija 430 stambenih jedinica na području Goražda, Mostara, Konjica, Srebrenika, Sapne, Velike Kladuše, Ilidže, Čelića, Lukavca, Pale Prače, Foče Ustikoline i Gradačca.

Inače, putem Projekta CEB II osigurana su kreditna sredstva Razvojne Banke Vijeća Evrope za zatvaranje 121 kolektivnog centra u 45 bh. općina i gradova, čime će biti zatvoreni svi kolektivni centri u entitetu Republika Srpska i Brčko Distriktu  te više od 76 posto kolektivnih centara u Federaciji BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjelice.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Dizdar: Puna podrška povratnicima u političkom i društvenom životu u Srebrenici

Zatvara se kolektivni centar u Čeliću - Ključeve novih stanova preuzelo 18 porodica

Foča u Federaciji BiH - Ključeve stanova preuzelo 14 porodica 

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom