Bosna i Hercegovina     | 26.12.2018. 13:55 |

Grad Bihać realizira projekat zamjene i postavljanja sistema ulične rasvjete

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 26. decembra (FENA) - Grad Bihać je počeo realizaciju projekta zamjene sistema ulične rasvjete. Vrijednost prve projektne faze je oko 300.000 KM, dok će za završetak kompletnog projekta vjerovatno biti neophodno oko dva miliona maraka.

- Pod nadzorom Zavoda za prostorno uređenje već su zamijenjena 53 rasvjetna tijela u ulici Meteorološka, čime se krenulo s uvođenjem novog, energetski učinkovitog osvjetljenja u Bihaću. U toku je postavljanje nekoliko LED rasvjetnih tijela u Borićima, gdje će uskoro potpuno obnovljeni biti Trim staza i Partizansko groblje. Postavljamo i 32 stuba i rasvjetna tijela u Novom naselju u Ribiću, koje će prvi put uopšte dobiti rasvjetu - rekao je direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Bihaća Ademir Toromanović.

Potvrđeno je i kako će se u narednim danima nastaviti s aktivnostima na postavljanju sistema javne rasvjete u naseljima  Čekrlije, Donji Srbljani, Golubić, Lalići – Izačić i Račić. Zamjena dosadašnjeg dotrajalog sistema novim LED rasvjetnim tijelima bit će izvršena i u gradskim naseljima Luke i Zavalje, te pograničnim područjima Izačiću, Čavniku, Vikićima i Muslićima.

U drugoj fazi realizacije projekta nakon novogodišnjih praznika, počet će i zamjena dotrajalih metalnih stubova i rasvjetnih tijela u najužem centru grada, čime će se projekat modernizacije sistema javne rasvjete nastaviti i u 2019. godini.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općina Čitluk nastavlja ulagati u širenje mreže javne rasvjete i modernizaciju postojeće

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana