Servisne informacije     | 26.12.2018. 13:49 |

Više oblačnosti sutra u jutarnjim i prijepodnevnim satima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. decembra (FENA) - U većem djelu Bosne, danas je u jutarnjim satima bilo pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u planinskim i centralnim dijelovima registrovan je i slab snijeg. Tokom prijepodneva došlo je do prestanka padavina i smanjenja oblačnosti. U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -10 stupnjeva, Ivan-sedlo 1, Prijedor i Sanski Most 2, Livno, Sarajevo 3, Jajce 4, Bugojno i Srebrenica 5, Široki Brijeg, Trebinje i Tuzla 6, Gradačac i Stolac 7, Banja Luka, Bihać, Drvar i Mostar 8, Doboj, Neum i Zenica 9 stupnjeva.

Više oblačnosti očekuje se sutra u jutarnjim satima i prijepodne na sjeveru, istoku i u centralnim područjima Bosne. U ostatku BiH malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima moguća je magla ili niska oblačnost. Do kraja dana, u cijeloj zemlji postupno razvedravanje. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini sjeverni. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu BiH do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva.

U Sarajevu će, prijepodne, biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U kotlinskim djelovima grada moguća je i niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 3 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta