Kultura     | 24.12.2018. 19:05 |

Pozorište lutaka Mostar premijerno izvelo predstavu 'Dolazi Djeda Mraz'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. decembra (FENA) - U Pozorištu lutaka u Mostaru premijerno je izvedena novogodišnja predstava "Dolazi Djeda Mraz", igrana prema maštovitom tekstu i u režiji glumca i redatelja te pozorišne kuće Nedžada Maksumića.

Budući da ova predstava govori o dječijim snovima i maštarijama, glumački ansambl je spremio razigrani i raspjevani igrokaz u kojem je sudjelovala i najmlađa publika.

"Cilj predstave je da i od roditelja, barem na kratko, ponovno napravi djecu i vrati ih u djetinjstvo", saopćeno je iz Pozorišta lutaka Mostar.

Poslije predstave Djeda Mraz je, na oduševljenje najmlađe publike, došao i podijelio novogodišnje paketiće koje su za djecu obezbijedili njihovi roditelji.

S obzirom na veliki interes publike, predstava će biti ponovo izvedena u subotu, 29. decembra, u 11:00 i 18:00 sati, te u nedjelju 30. decembra u 11:00 sati, u sklopu mostarskog Zimskog grada “Winterville”.

U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Nina Popović, Nermina Denjo, Diana Ondelj Maksumić, Serđo Radoš, Igor Vidačković i Nedžad Maksumić.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo