Sport     | 24.12.2018. 14:11 |

Riverova proslava u Buenos Airesu, Perez vrijeđao Bocu

FENA Agencije

BUENOS AIRES, 24. prosinca (FENA) - Dva tjedna nakon što su osvojili Copa Libertadores nogometaši River Plate su naslov prvaka Južne Amerike napokon proslavili i sa svojim navijačima u Buenos Airesu.

 River Plate je nakon uzvratnog susreta finala u Madridu i pobjede protiv Boce (3-1) odmah otputovao u Ujedinjene Arapske Emirate na klupsko svjetskog prvenstvo. "Los Millonariosi" su u Abu Dhabiju osvojili treće mjesto i tek nakon njihovog povratka u domovinu je održana velika proslava.

Više od 60.000 navijača okupilo se na stadionu Monumental kako bi uz igrače proslavili titulu prvaka i pobjedu nad ljutim rivalom Boca Juniorsima. Slavilo se u tipično južnoameričkoj atmosferi uz pjesmu i mnoštvo pirotehnike, a srećom ovoga puta nije bilo previše posla za policiju, prenosi Hina. 

"Bila je to proslava bez nasilja, bez sukoba s policijom, bez kriminalaca koji su ukrali ulaznice navijačima, bez straha. Ljudi su uživali, pjevali su i plakali od sreće," napisali su argentinski mediji.

Igrači su na teren izlazili jedan po jedan uz ovacije navijača, a najveće 'ludilo' je nastalo kada se pojavio trener Marcelo Gallardo.

"Ovdje smo kako bi proslavili povijesnu pobjedu koju nikada nećemo zaboraviti. Bilo bi sjajno da smo osvojili klupsko svjetsko prvenstvo, ali ništa nije bolje od ove sreće," poručio je Gallardo.

Jedan od junak Riverpovog puta do četvrtog naslova prvaka Južne Amerike Gonzalo Nicolas Martinez nije mogao sakriti suze.

"Ne mogu vjerovati, ovo je čudo. Sasvim sigurno najposebniji trenutak u karijeri. Drhtim, ne mogu govoriti," kazao je 25-godišnji veznjak sa suzama u očima. Martinez je u naručju držao svoju kćer koja mu je zabrinuto brisala suze.

Njegovim golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade River je u polufinalu izbacio brazilski Gremio, a postigao je i treći pogodak u uzvratnom dvoboju finala u Madridu. Martinez će karijeru nastaviti u redovima MLS prvaka Atlanda Uniteda uz odštetu od 17 milijuna dolara.

U slavlju je pretjerao veznjak Enzo Perez koji je pozvao navijače na minutu šutnje jer je Boca umrla 'zapalivši Monumental.

"Ovo je vječna pobjeda koja će ostati našoj djeci i unucima," dodao je Perez.

Nogometaši River Plate osvojili su najprestižnije južnoameričko natjecanje nakon što su u uzvratnom susretu finala u Madridu nakon produžetaka pobijedili Boca Juniorse 3-1 nakon što je prvi susret završio 2-2.

Riveru je to bio četvrti naslov prvaka Južne Amerike, a prvi nakon 2015. dok je Boca upisala peti poraz u svom jedanaestom finalu.

Prva utakmica na La Bomboneri 11. studenog je završila 2-2, a uzvratni ogled na Riverovu Monumentalu trebao se igrati 24. studenoga, ali je otkazan zbog kamenovanja autobusa s igračima Boce. Izgred se dogodio na prilazu Riverova stadiona kada su navijači Rivera kamenjem i bocama gađali autobus s gostujućim igračima.

Premda klubovi nisu željeli igrati u Madridu, uzvratni susret je premješten iz Buenos Airesa preko "bare". Utakmica je odigrana 9. prosinca na stadionu Santiago Bernabeu uz velike mjere osiguranja. Španjolci su angažirali više od 2.500 policajaca, a bile su spremne su i dodatne snage. Angažirano je i više od 1.000 zaštitara i redara. Međutim, prije i za vrijeme utakmice nije bilo izgreda.

River i Boca su dva najveća argentinska kluba. River drži rekord od 36 naslova argentinskog prvaka no Boca se približila nakon što je u posljednje četiri godine osvojila tri naslova i sad ih ima 33. Boca je osvojila šest naslova Cope Libertadores dok ih River ima četiri.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Proslava blagdana sv. Ante u Cimu

Proslava Dana Centra 'Los Rosales'

Mostarci na ulicama proslavljaju pobjedu 'Vatrenih'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo