Bosna i Hercegovina     | 24.12.2018. 12:47 |

Završen 6. bugojanski božićni sajam

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 24. decembra (FENA) - Završen je 6. bugojanski božićni sajam, koji je upriličen prošlog vikenda u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u tome gradu.

U kućicama koje su, specijalno za tu priliku, postavljene na raskršću Wagnerove i Ulice zlatnih ljiljana, domaće proizvode i predmete iz kućne radinosti predstavilo je deset izlagača.

To su "Dvije pčelice" iz Kupresa, "Zlatne kapi" iz Zenice, "Zorg-in" Kornica iz Bosanskog Šamca, Ivica Ikić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, te učesnici iz Bugojna - radionica "Eko Art", Davorka Dilber, restoran "Babilon", cafe-bar "Feena Raya", Udruga dragovoljaca, te dvojac "Gost&Ona".

Također, posjetioci su po povoljnim cijenama mogli kupiti neke od naslova u izdanju Matice hrvatske, i dobiti više informacija o članstvu u toj udruzi.

Tradicionalno, uz vruć čaj, kolače i kobasice, posjetiocima je ponuđeno neizostavno kuhano vino.

U okviru kulturno-zabavnog programa, nastupili su učesnici manifestacije "Božić s Napretkom", koji su svojim izvedbama uveličali predblagdansko vrijeme u bugojanskoj župi.

Kao i uvijek do sada, najradosniji katolički blagdan bit će dočekan misom polnoćkom u Crkvi sv. Ante Padovanskog u prisustvu velikog broja vjernika, od kojih su mnogi došli iz inozemstva, gdje privremeno borave i rade.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'